Chcel kradnúť telefónne káble,

30.05.2006 Celý región

Chcel kradnúť telefónne káble\r\nV noci z nedele na pondelok sa neznámy páchateľ pokúsil odcudziť päťsto metrov telefónnych káblov. V lesnom poraste v katastri...
Chcel kradnúť telefónne káble
V noci z nedele na pondelok sa neznámy páchateľ pokúsil odcudziť päťsto metrov telefónnych káblov. V lesnom poraste v katastri obce Chmelnica v okrese Stará Ľubovňa postŕhal telefonické vzdušné vedenie zo štrnástich drevených stĺpov.

K samotnému odcudzeniu však nedošlo. Svojim konaním tak pre firmu Slovak Telecom spôsobil desať tisícovú škodu. Ďalšiu škodu, ktorá vznikla prerušením telefonickej prevádzky upresní firma neskôr. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia a pre pokus prečinu krádeže. Ak sa polícii podarí vypátrať páchateľa, hrozí mu trest odňatia slobody od štyroch do ôsmich rokov. Arzenál zbraní mu zabavila políciaV pondelok obvinil policajný vyšetrovateľ 30-ročného Petra V. z okresu Prešov z trestného činu nedovoleného ozbrojovania. Policajti zistili, že Peter V. prechovával vo svojom rodinnom dome väčšie množstvo zbraní a streliva. Po výzve vydal policajtom samopal vzor 58 so sklopnou opierkou, dve dlhé guľové zbrane nezistenej značky a kalibru a jednu pištoľ značky Browning. Na všetkých zbraniach boli odstránené výrobné čísla. Taktiež vydal policajtom tristo guľových a brokových nábojov rôzneho kalibru. Zaistené zbrane a strelivo skončili v rukách policajných expertov, ktorí ich budú skúmať. Policajný vyšetrovateľ obvineného Petra V. zadržal a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní od troch do ôsmich rokov. Munícia z obdobia vojny je stále nebezpečnáPri výstavbe golfového ihriska vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok našli muníciu. Pri kultivačných prácach ju tam v pondelok našiel 42-ročný muž, ktorý tam pracoval. Miesto nálezu zabezpečili policajti. Privolaný policajný pyrotechnik skonštatoval, že sa jedná o delostrelecký granát z obdobia druhej svetovej vojny a postaral sa o jeho zneškodnenie. Policajná akciaV pondelok od piatej do desiatej hodiny dopoludnia vykonali policajti na území Prešovského kraja policajnú akciu. Akcie sa zúčastnilo 54 policajtov, ktorí v priebehu jej konania zistili jeden trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia a 113 priestupkov v doprave. Zadržali 5 vodičských preukazov, z toho štyri za jazdu pod vplyvom alkoholu. Dopravné nehody v pondelok V pondelok sa na cestách Prešovského kraja stalo 15 dopravných nehôd, pri ktorých sa jedna osoba zranila ľahko. Materiálne škody predstavujú približne 680 tisíc korún.
 

Vyberte región

mark